Commissie professionalisering

AGB, Beroepsprofiel, BIG, Zorgpaden.

Commissie Professionalisering


Bestuurlijk voorzitter: Karin den Hertog (cp@vgned.nl
Jan Cees Reijnders 
Monica Robbe
Barbara Roberti
Mirella Geers

 

Werkgroep verrichtingen en DHD (Dutch Hospital Data)

Voorzitter: Jan Cees Reijnders (jc.reijnders@amsterdamumc.nl)
Durky Bloembergen
René van der Lugt
Toinny van Schendel (DHD)
Bep Hermis (DHD)
Floor Bakker (DHD)

De commissie professionaliteit is opgericht om het vak van gipsverbandmeester, wat zo ontzettend mooi is, nog verder op de kaart te zetten en uit te dragen naar andere beroepsgroepen.

De opleidingsstructuur is aan het veranderen, applicaties die we aanbrengen zijn in de loop van de tijd veranderd. Deze zijn minder uitgebreid geworden. We zijn meer afneembare braces gaan aanbrengen. meer voorlichting gaan geven. Dingen veranderen dus nu en in de toekomst.

Wij als gipsverbandmeester bezitten met zijn allen een unieke kennis die moet behouden blijven, die moet uitgebreid en doorgegeven worden.

Daarom is de commissie professionaliteit opgericht.

Dit betreft dus uitzoeken waar de onrust vandaan komt met betrekking tot de wet BIG. Het is toch niet oké dat beroepsgenoten met een fysiotherapie achtergrond niet weer her geregistreerd kunnen worden! Dat geeft onrust, dat geeft problemen, dat moeten we uitzoeken. Daar zijn we mee bezig!

We proberen uit te zoeken of er een AGB code voor gipsmeesters  kan komen. Omdat er dan zelfstandig gedeclareerd kan worden, wat doorverwijzingen vanuit andere specialismen makkelijker zou maken. Denk aan direct voor een huisarts gipsen,  gipsen aan huis voor bepaalde patiënten categorieën.

Bij al deze ontwikkelingen is de input van de beroepsgroep van groot belang!!

Voor input kun je mailen naar cp@vgned.nl.