Inflatiecorrectie 10%

 NU’91 zet in op inflatiecorrectie van 10% 

NU’91 krijgt vanuit de achterban steeds meer signalen dat zorgprofessionals moeite hebben om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Dat is onacceptabel. Zorgprofessionals in alle sectoren verdienen namelijk dezelfde koopkracht. Daarom zet NU’91 in op een inflatiecorrectie van 10% voor alle verpleegkundigen en verzorgenden, zoals in december al werd bereikt voor de cao voor de universitaire ziekenhuizen. 

NU’91 en andere bonden zijn daarom woensdag al in gesprek gegaan met de werkgevers in de ggz over een inflatiecorrectie. Volgende week volgt ActiZ. NU’91 initieert daarnaast binnenkort een gesprek voor de sector gehandicaptenzorg. Voor de cao ziekenhuizen wordt vrijdag verder onderhandeld. 

Investeren is noodzaak 

Een aantal cao’s in andere zorgsectoren lopen echter later dit jaar of zelfs pas in 2024 af. In de huidige economie is dit een zeer onwenselijke situatie. Investeren in zorgprofessionals is namelijk geen luxe, maar een noodzaak om de zorg en zijn personeel gezond te houden. 

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Stuur dan een mail naar cao-onderhandelaar Bob van der Wal via b.vanderwal@nu91.nl 

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Laat een reactie achter

Dit veld is verplicht