Commissie Opleiding

Commissie Opleiding

Bestuurlijk voorzitter: Tiffany Kruik (opleiding@vgned.nl)
Femke van Bladel
Sandra Geenen-kruik

Werkgroep EPA

René van der Lugt (voorzitter)
Helmie Cornelissen
Sandra Geenen-Kruik
Linda van Toor
Nienke Lameris
Barbara Roberti

 

De opleidingscommisie, de naam zegt het al, wij houden ons vooral bezig met de huidige Gipsverbandmeester opleiding in het Erasmus MC. Ook de daarbij horende instanties zoals het CZO en het CZO- flexlevel waarvan de laatste net nieuw om de hoek komt kijken. Het CZO flexlevel houdt zich vooral bezig met het coördineren van de EPA’s. EPA staat voor  Entrustable Professional Activities. Sinds 1 jaar is er binnen de VGN een EPA groep gestart. Zij gaan voor ons aan de slag met het indelen en schrijven hiervan, binnen de regels van het CZO. Zij houden de Opleidingscommissie op de hoogte van de vorderingen. Het is de bedoeling dat we over een aantal jaar helemaal over gaan op dit onderwijssysteem samen met alle andere CZO- geaccrediteerde opleidingen.

Als commissie hebben wij hebben regelmatig overleg met het Erasmus MC over de vorderingen van de gipsverbandmeester opleiding. Deze wordt geheel ingericht naar de eisen van het CZO en elk jaar herzien. Er is de laatste tijd veel veranderd in opleiden. Er wordt nu veel online lesgeven en veel minder praktijk gericht zoals je misschien al opgemerkt hebt.

Femke en ik zijn ons op dit moment aan het oriënteren naar cursussen en/of opleidingen welke goed aansluiten bij ons vak. Denk bevoordeeld aan een werkbegeleiders cursus voor degene die een leerling gaan opleiden in zijn of haar ziekenhuis.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kan je ons altijd mailen!